Biografie Shirley

Hallo allemaal,

Ik ben Shirley Choy-Pelamonia, ik ben getrouwd met Dennis Choy.
Wij hebben 2 kinderen, Silvano en Jaymi. Naast echtgenote en moeder, ben ik zangeres/aanbiddingsleidster en schrijf ik mijn eigen liederen.

De liefde voor muziek begon bij mijn oma en opa thuis, waar ik opgroeide. Er was altijd veel muziek in huis. Mijn oma en opa zaten in een kerkkoor. Omdat zij zich goed wilden voorbereiden op de kerkdienst, zongen zij vaak samen. Mijn ooms en tante speelden gitaar en op de achtergrond speelde een andere oom saxofoon. Deze dierbare momenten, hebben mijn liefde voor muziek versterkt.

Ik zing van kleins af aan. Op zolder bij mijn oom op de kamer zong ik vaak de nummers van Julia Loko (Cheyenne). Ik was een fan haar en draaide haar plaat grijs. Het zingen van aanbiddingsliederen is begonnen in de slaapkamer van mijn tante. Ik vond een mapje met aanbiddingsliederen zoals ‘in moments like these’, geschreven door de Amerikaanse worship leader David Graham. Ik vond het een mooi lied. Doordat ik sommige liederen niet kende begon ik met het improviseren van eigen melodieën.

Mijn reis met God
Ik ben gelovig opgevoed. Maar op mijn zeventiende ben ik tijdens een conferentie van Nicky Cruz, een bekende evangelist uit Amerika, geraakt door de liefde van Jezus. Dit had ik eerder meegemaakt tijdens een evangelisatieavond, een gospelgroep Agapé singers uit Indonesië
zongen het lied ‘I don’t know why Jesus Love me’ het raakte me, maar ik was toen te jong om te begrijpen wat dat gevoel was en betekende. Mijn reis met God, is er één van, vallen, opstaan en weer doorgaan door Zijn liefde en trouw.

Mijn reis in de muziek
Ik heb in verschillende bandjes gezongen als solozangeres/achtergrondzangeres, en deed ik mee met cd-projecten. Ook zong ik in verschillende gospel koren. Bij één cd-project heb ik de koor arrangementen mogen doen. Ook ondersteunde ik verschillende aanbiddingsleiders. Dit doe ik nu nog steeds. In 1998 begon ik met het leiden van de aanbidding bij Groot Nieuws gemeente in Vaassen. Daarna leidde ik ook de aanbidding bij gemeente Renewal. Momenteel ben ik aanbiddingsleidster bij gemeente Woord en Daad.

Ik heb enorm veel geleerd van Ruth Haumahu en Gale Di Giulio-Sahuleka. Zij zijn ook mijn voorbeelden.

Nu begint een nieuw avontuur waarbij ik met persoonlijke liederen, mensen mag inspireren en bemoedigen. Ik ben God dankbaar voor wat Hij in mijn leven heeft gedaan.

To God be the Glory